In samenwerking met Go Forest planten we ons eigen aroma-bos, op deze pagina plaatsen we updates

Lees waarom we dit belangrijk vinden

1 jaar later

1 jaar geleden namen we de beslissing om een partnership aan te gaan met Go Forest. Samen brengen we een mooi verhaal (en droom) tot leven. Via het netwerk van Go Forest planten we Rosewood-bomen in Peru. Een bewuste keuze. Lees er meer over in onze blog

Na 1 jaar kunnen we met fierheid zeggen dat er 233 bomen geplant zijn, eentje voor elke gewerkte dag in 2021. Dit was alleen mogelijk dankzij het vertrouwen en een doorgedreven samenwerking van en met onze klanten.

Dankzij een online platform dat Go Forest ter beschikking stelt, kunnen we de aanplanting van het aroma-bos opvolgen. En jij kan dat ook. Benieuwd naar onze Rosewood bomen in Peru? Klik dan hier.

Ook in 2022 ondersteunen we dit project met volle goesting. Op deze manier werkt (een) aroma dus ook in 2022 verbindend, maatschappelijk verantwoord en betrokken!

18 november 2021: al een halve keer de wereld rond

Wauw, sinds de start van onze samenwerking heeft GoForest al 193 bomen geplant! Het equivalent van de gewonnen CO2-uitstoot: daarvoor kan je ongeveer een halve keer rond de wereld rijden met de auto ...Ook de lokale boeren verdienen extra aan ons bos.

2 augustus 2021: post uit Peru!

Eens geen factuur in onze postbus, maar wel een postkaart - of eerder een bedankkaartje - uit Peru! Onze contactpersoon bij Go Forest, Sarah Parent, trok in juli naar Madre De Dios, de regio in Peru waar we in partnership met Go Forest 233 Rosewood-bomen planten. 

Bij haar thuiskomst meldde Sarah nog: "Peru was enorm de moeite, maar toch wel heel wat leed en armoede gezien ook. Je ziet dat bomen daar allesbepalend zijn voor de bevolking op vlak van voeding en het medicinale. Trees with impact dus 😉."

Zoals op de postkaart te lezen staat: "Very proud to be part of this project and experience all its impact, both locally and globally."

10 juli 2021: de bomen gaan de grond in!

Op dit moment is één van de oprichters van Go Forest -en onze contactpersoon- Sarah, in Peru om voor de eerste keer het herbebossings- & boslandbouwproject in Madre de Dios te bezoeken. Daar gaan op dit moment de eerste bomen de grond in! 

Ze is er nog maar een paar dagen, maar de ervaring is nu al geweldig. Volg haar op haar reis via dit nieuwsbericht van Go Forest.

28 juni 2021: demo app

Vandaag krijgen we een demo van de app van Go Forest. Met een geavanceerde blockchain applicatie brengen ze elke geplante boom in kaart. Zo weten we precies welke positieve impact we maken op het milieu en de lokale gemeenschap! 

Elke boom kan via de app worden getraceerd. De app toont niet alleen een heleboel mooie foto's, maar deelt ook een heleboel informatie: waar de boom is geplant en door wie, hoe groot hij is en wat zijn geschatte impact is, hoeveel CO2 hij elk jaar omzet en wat de lokale gemeenschap ervan oogst, enz.

24 juni 2021: op het leaderboard

Bij de baseline ‘Leaders for a greener world’ van Go Forest hoort natuurlijk ook een Leaderboard. Alle Go Forest members kunnen er stralen met de aantallen die zij reeds geplant hebben dankzij ‘badges’ gekoppeld aan een behaald aantal. Met de 233 bomen die we geplant hebben, is de eerste badge binnen. Op naar de volgende! 

22 april 2021: Earth Day

Vandaag (21 april) kregen we van Sarah van Go Forest ons Earthificate doorgestuurd in het kader van Earth day morgen.

Om te delen via social media of om in te kaderen! We hebben beiden vol trots gedaan :-) 

9 januari 2021: het is beslist, het worden Rosewood bomen

Op deze sfeerfoto zie je de eerste Rosewood bomen die voor Go Forest in de grond gaan. Voor deze boom hebben wij ook gekozen, omdat we de link met aroma zo mooi vinden!

Daarnaast hebben we berekend dat we 233 bomen willen planten; voor elke werkdag in 2021 eentje. Want wij hebben er bewust voor gekozen om met onze onderneming elke dag mee te werken aan een betere wereld door bepaalde initiatieven te ondersteunen. Met het planten van een boom doen we dat nog een beetje extra, elke werkdag opnieuw. En ook onze klanten.  Elke dag dat we voor hen aan het werk zijn, helpen ze dus ook rechtstreeks hieraan mee.

Als bewust en duurzaam communicatiebureau zijn wij op zoek naar partners die samen met ons willen werken aan een betere wereld. We verkennen samen met jou het verhaal én de mensen achter jouw organisatie. Dat vertalen we in de juiste merknaam of positionering door middel van storytelling. Of we ontwikkelen een huisstijl of bedrijfslogo dat jouw missie en waarden uitstraalt. Zoek je een grafisch ontwerpbureau dat jouw boodschap naar buiten brengt met duurzame tools? Ook dan ben je bij aroma communicatie aan het juiste adres.

Liever een website laten maken met een bedrijfsfilm of video voor op je social media kanalen? Ook online helpen we je graag op een bewuste manier verder. We bekijken graag samen met jou hoe we een positief verschil kunnen maken.