Wij zijn down to earth, letterlijk én figuurlijk

Als communicatiebureau hebben wij een bepaalde impact op de omgeving en de maatschappij en daar gaan we bewust mee om. In al onze keuzes zoeken we een evenwicht tussen mensen, planeet en resultaat. 
aroma duurzaam communicatiebureau

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een proces, waar we continu in kunnen blijven verbeteren.
Daarom kiezen wij ervoor volgende maatregelen door te voeren:

#nietmetmijncentjes

“Bedankt om jouw factuur te betalen. Dit geld investeren we dan in kinderarbeid, genderdiscriminatie, ontbossing of vervuilende fossiele brandstoffen.”
Dat wil niemand, toch?

Nochtans is dat niet de norm. Als individu én als organisatie kan je zeer bewuste keuzes maken. Zoals wat er met je geld gebeurt. Als ethisch communicatiebureau kiezen we bewust voor propere en correcte bedrijven, sociale initiatieven en meer groen. Daarom stappen wij bewust over naar VDK Bank. Weet jij trouwens waar jouw centjes naartoe gaan?
 

Omschakeling naar groene stroom

We streven ernaar om onze energievoorziening op kantoor voor de volle 100% uit groene stroom te halen. 35 zonnepanelen en een slimme batterij voorzien aroma in de energiebehoefte. De Smart-E-Grid batterij speelt in op de toekomstige veranderingen, nodig om de energietransitie te kunnen maken. 

Switch naar duurzaam drukwerk

Wij werken op vaste basis samen met drukkerij zwartopwit, zij produceren 100% CO2-neutraal, met groene stroom, vegetale inkten, gerecycleerd papier als standaard en geoptimaliseerd transport. Zij investeren bovendien sterk in lokale natuurprojecten en gebruiken hun papierafval voor nieuwe producten.

Sustatool ondernemer

We blijven op de hoogte van MVO-ontwikkelingen in onze sector en brengen we onze kennis met veel passie over aan medewerkers en klanten. Zo nemen we ook deel aan het Sustatoolprogramma om ons MVO-beleid verder uit te werken.

Trotse partner van FEESTvarken vzw

aroma staat FEESTvarken vzw achter de schermen bij. Want elk kind verjaart en elk kind moet zijn verjaardag ook kunnen vieren. Daarom zet FEESTvarken zich in om verjaardagspakketten samen te stellen voor kinderen waarbij dit niet evident is. Voor en samen met mensen met een kwetsbaarheid bindt FEESTVARKEN vzw de strijd aan tegen armoede in België.

Hosting bij Combell

Combell gelooft dat IT bedrijven door hun capaciteit tot innovatie en de voorbeeldfunctie die ze vervullen naar een groot consumentenpubliek een unieke bijdrage kunnen leveren tot een duurzame wereld. Combell engageert zich tot het uitbouwen van een duurzaam aankoop-, gebruik-, hergebruik en recylagebeleid, toegepast op alle producten en diensten waarop we beroep doen, gaande van IT-hardware en data centers tot kantoor- en informaticabenodigdheden. 

Combell zet bovendien hard in op all things security. Als eerste webhostingbedrijf van de Benelux mochten ze het certificaat ISO 27701 ontvangen. Dat is een certificaat dat jouw privacy én die van je klanten of bezoekers garandeert.

233 aroma bomen in 2021

In Madre de Dios, in Peru, groeit binnenkort een 'aroma bos'. Dit bos bestaat uit 233 Rosewood bomen. Waarom 233? Wij willen de ecologische voetafdruk die we hebben, elke dag dat we werken (deels) compenseren en tegelijk ook meewerken aan eerlijke werkgelegenheid in Peru. Zo sleutelen we iedere werkdag -en in 2021 zijn er dat dus iets meer dan 230- aan een betere wereld. Door met aroma samen te werken zijn onze klanten eveneens een katalysator van regeneratieve boslandbouw en zorgen ze dus mee voor een positieve ecologische en economische impact!

Ons bos wordt gepland door Go Forest. Zij zochten bovendien de Rosewood bomen specifiek voor ons uit, omdat ze aromatische kwaliteiten hebben.

MVO verklaring aroma

Als communicatiebureau hebben wij een bepaalde impact op de omgeving en de maatschappij en daar willen we bewust mee omgaan. We doen ons best om duurzaam- heid steeds verder te integreren in onze processen en diensten. In alle keuzes die we maken zoeken we een evenwicht tussen mensen, planeet en resultaat.

We weten dat dit een proces is, waar we continu in kunnen blijven verbeteren. Daarom kiezen wij ervoor volgende maatregelen door te voeren:

  • We blijven op de hoogte van MVO-ontwikkelingen in onze sector en brengen we onze kennis met veel passie over aan medewerkers en klanten. Zo nemen we ook deel aan het Sustatoolprogramma om ons MVO-beleid verder uit te werken.

  • We informeren klanten, medewerkers en leveranciers hoe wij maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Door transparante afspraken bewaken we de kwaliteit van onze diensten en de producten die daaruit voortkomen.

  • We monitoren en verbeteren ons eigen inkoopproces en kiezen voor goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een erkend milieu- en/of duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk.

  • We bekijken niet enkel de financiële impact van onze inspanningen, maar ook de sociale en milieu impact en streven ernaar om de eventuele negatieve impact van onze diensten zoveel mogelijk te beperken.

  • We dragen vrijwillig bij aan maatschappelijke doelen door giften, sponsoring en/of vrijwilligerswerk.

  • Klanten die zich op dit moment niet inzetten voor duurzaamheid, proberen we te inspireren, te motiveren en te activeren om op een duurzame manier te communiceren en bijgevolg ook te ondernemen.

  • Wij proberen onze ecologische voetafdruk als bedrijf te verlagen door actief te streven naar het verminderen van afvalstromen en van ons verbruik van gas, water, elektriciteit en fossiele brandstoffen.


Als bewust en duurzaam communicatiebureau zijn wij op zoek naar partners die samen met ons willen werken aan een betere wereld. We verkennen samen met jou het verhaal én de mensen achter jouw organisatie. Dat vertalen we in de juiste merknaam of positionering door middel van storytelling. Of we ontwikkelen een huisstijl of bedrijfslogo dat jouw missie en waarden uitstraalt. Zoek je een grafisch ontwerpbureau dat jouw boodschap naar buiten brengt met duurzame tools? Ook dan ben je bij aroma communicatie aan het juiste adres.

Liever een website laten maken met een bedrijfsfilm of video voor op je social media kanalen? Ook online helpen we je graag op een bewuste manier verder. We bekijken graag samen met jou hoe we een positief verschil kunnen maken.