Beleidsplan Ruimte Geel

het Geels beleidsplan ruimte op maat van de burgers gebracht

Beleidsplan Ruimte Geel

Een nieuwe richting voor Geel

Als eerste in Vlaanderen

Sinds 2017 werkt stad Geel samen met burgers en experts om, als eerste stad in Vlaanderen, een gefundeerd beleidsplan ruimte op te stellen. Met een gedetailleerd en technisch document onder de arm klopte de stad aan bij aroma: hoe kan dit plan door de bevolking begrepen en gedragen worden?

 

Mijn dorp, mijn stad, mijn Geel

aroma ging op zoek naar het DNA van de stad. Zo heeft Geel een unieke context met veel verschillende, landelijke deeldorpen en een bruisend stedelijk centrum. De slogan 'mijn dorp, mijn stad, mijn Geel' werd de kapstok voor alle communicatie. Beelden van bekende plaatsen in het verleden leggen de nadruk op de (niet altijd even positieve) evolutie van ruimte en de nood om dat beter in de hand te houden.

stad Geel pijlen beleidsplan ruimte de waai aroma communicatie
stad Geel beleidsplan ruimte herasdoek ruimte aroma communicatiestad Geel beleidsplan ruimte infobrochure aroma communicatiestad Geel beleidsplan ruimte infobrochure aroma communicatiestad Geel beleidsplan ruimte axion aroma communicatie

Welke richting gaan we uit?

We trapten de campagne af met een guerilla-actie. Op één nacht tijd verschenen honderden pijlen met de vraag ‘Welke richting gaan we uit?’ in het straatbeeld. We mikten vooral op schoolomgevingen, daar lopen de toekomstige generaties rond en het beleidsplan ruimte is natuurlijk vooral voor hen.

 

Licht verteerbaar beleidsplan

We besloten het beleidsplan niet volledig te vertalen, maar in te zetten op een licht verteerbare inspiratiebrochure. Deze brochure focust vooral op de motivatie achter het beleidsplan, omdat het in eerste instantie cruciaal is dat de bevolking begrijpt waarom dit zo belangrijk is. 

stad Geel pijlen beleidsplan ambassadeurs Mutiya aroma communicatie

Pijlen als rode draad 

Deze pijlen waren een dankbaar element om te hergebruiken in verschillende filmpjes en fotografie waar ambassadeurs hun visie geven op de toekomst. Ook een anonieme 'Gelenaar' trekt doorheen de stad om in alle deeldorpen de ruimte te bekijken. Zo maken we het voor de bewoners zo gemakkelijk mogelijk om een connectie te maken met het beleidsplan.

Bekijk de filmpjes: 

Klik hier en bekijk de video van de 'gelenaar'Klik hier en bekijk de video van de ambassadeurs
stad Geel beleidsplan ruimte filmpje communicatie
stad Geel pijlen beleidsplan ambassadeurs Gelenaar aroma communicatie
stad Geel beleidsplan ruimte herasdoeken aroma communicatiestad Geel beleidsplan ruimte pijlen aroma communicatiestad Geel beleidsplan ruimte ambassadeur aroma communicatiestad Geel beleidsplan ruimte kubus fietstocht aroma communicatie

Nu naar de bevolking

Om het beleidsplan op een corona-proof manier naar de bevolking te brengen, is een fietstocht op poten gezet. Vanuit elk deeldorp kan je starten, de tocht brengt je langs verschillende actieplekken. Op elk herasdoek verwijst een QR-code je door naar de website waar je meer informatie vindt over die specifieke plek. Zo brengen we het beleidsplan deeldorp per deeldorp naar de bevolking.

Binnenkort begint het openbaar onderzoek te lopen en mogen we de stad ook helpen met een algemeen digitaal infomoment. 

Kunnen we jou ook helpen met je campagne?

Als bewust en duurzaam communicatiebureau zijn wij op zoek naar partners die samen met ons willen werken aan een betere wereld. We verkennen samen met jou het verhaal én de mensen achter jouw organisatie. Dat vertalen we in de juiste merknaam of positionering door middel van storytelling. Of we ontwikkelen een huisstijl of bedrijfslogo dat jouw missie en waarden uitstraalt. Zoek je een grafisch ontwerpbureau dat jouw boodschap naar buiten brengt met duurzame tools? Ook dan ben je bij aroma communicatie aan het juiste adres.

Liever een website laten maken met een bedrijfsfilm of video voor op je social media kanalen? Ook online helpen we je graag op een bewuste manier verder. We bekijken graag samen met jou hoe we een positief verschil kunnen maken.