Burgerbudget Geel

burgers stimuleren om te participeren

Burgerbudget Geel

Geef Geel jouw kleur

Een slogan op maat van elke Gelenaar 

Met de slogan ‘Geef Geel jouw kleur’ kwam de participatieraad aankloppen om een campagne uit te werken voor het burgerbudget. Met deze campagne wil de stad Geel haar burgers en verenigingen activeren om ideeën in te dienen om de stad duurzamer, leefbaarder en/of aantrekkelijker te maken.

 

De juiste stappen in de goede richting

Stad Geel trekt 200 000 EUR uit voor initiatieven door en voor Gelenaars. Om aanspraak te kunnen maken op financiering dient die burger een vijfstappenplan te volgen. Onze opdracht: de burger informeren over deze stappen en hem activeren om deel te nemen.

V-bord immobord campagne burgerbudget stad Geel
overheidscommunicatie door aroma communicatie
kubus Markt Geel overheidscampagneflyer overheidscommunicatie aroma communicatieherasbanner burgerparticipatie overheidscommunicatieV-bord immobord overheidscommunicatie burgerbudget

Concept om op (verder) te bouwen

We kozen voor een flexibel concept dat vormelijk makkelijk aanpasbaar is en dus voor verschillende communicatiedragers inzetbaar is. De kleurrijke vierkante blokken verwijzen naar bouwstenen; meebouwen aan een aantrekkelijker Geel. De illustraties in de blokken lichten enerzijds het stappenplan toe en anderzijds tonen ze enkele voorbeeldthema’s die vaak geassocieerd worden met kwalitatief leven. Het kleurenpallet is zo divers en benadrukt de variatie aan mogelijkheden. Elke inwoner kan een eigen inkleuring geven aan het burgerbudget. Ideeën kunnen t.e.m. 31 mei 2022 ingediend worden via de website Idee voor Geel

 

Zichtbaar in het straatbeeld

De campagne is op verschillende manieren zichtbaar in het straatbeeld: onder meer via herasdoeken (aanwezig in elk deeldorp) en de in het oog springende kubusdoeken. Op verschillende plaatsen duiken ook V-borden en affiches op. Flyers worden verspreid op verschillende locaties zoals de bib en we ontwierpen ook enkele visuals voor digitale communicatiekanalen zoals website en socials. Tot slot is er een explainervideo die de stappen helder in beeld brengt.

Ook nood aan een doordachte campagne?

Als bewust en duurzaam communicatiebureau zijn wij op zoek naar partners die samen met ons willen werken aan een betere wereld. We verkennen samen met jou het verhaal én de mensen achter jouw organisatie. Dat vertalen we in de juiste merknaam of positionering door middel van storytelling. Of we ontwikkelen een huisstijl of bedrijfslogo dat jouw missie en waarden uitstraalt. Zoek je een grafisch ontwerpbureau dat jouw boodschap naar buiten brengt met duurzame tools? Ook dan ben je bij aroma communicatie aan het juiste adres.

Liever een website laten maken met een bedrijfsfilm of video voor op je social media kanalen? Ook online helpen we je graag op een bewuste manier verder. We bekijken graag samen met jou hoe we een positief verschil kunnen maken.