Corona stad Geel

een ondersteunende campagne rond COVID-19 voor stad Geel

Corona stad Geel

Stad Geel wil de verspreiding van COVID-19 afremmen met een campagne samen met de Jeugddienst, GO!Geel en Kogeka

Het aantal besmettingen stijgt

Ook in Geel schiet het aantal besmettingen de hoogte in, vooral bij jongeren. Logisch, want zij hebben vaak meer sociale contacten. Ze gaan naar school, de jeugdbeweging, de sportclub … En dat is helemaal ok, maar het kan gevolgen hebben als je de maatregelen niet volgt.


Overkoepelende campagne

Ook in heel wat sportkantines werden de regels niet altijd even nauw genomen. Stad Geel benaderde aroma daarom voor twee aparte campagnes. Wij besloten ze samen te brengen onder een overkoepelende communicatie. Zo zetten we een concept neer dat wanneer nodig verder afgetakt kan worden.

kan je ermee leven aroma communicatie
corona maatregelen iconen
stad Geel Corona campagne interview aroma communicatiestad Geel Corona campagne posters aroma communicatieKahoot quiz stad Geel aroma communicatiestad Geel Corona campagne video aroma communicatie

Meer dan 3000 leerlingen krijgen samen les

We merkten dat er op school weinig aandacht werd besteed aan het ‘waarom’ van de maatregelen. Daarom werkten we samen met de scholen een klasgesprek uit dat jongeren laat nadenken over hun eigen gedrag, maar hen ook de ruimte geeft om bijvoorbeeld frustraties te delen en vragen te stellen over corona. 


Online sessie en video met reacties

Dit gesprek werd ingeleid door een online infosessie met de coördinator van het Geelse testcentrum en een studentenagent, die beiden wat meer achtergrond gaven. Samen met de Jeugddienst legden we de reactie van zes Geelse jongeren in een video vast.

Kan je ermee leven?

Kan jij ermee leven dat je COVID-19 oploopt? Dat je iemand anders besmet? Of dat je kind niet meer mag sporten? Het is duidelijk dat er bepaalde zaken zijn waar we wél mee kunnen leven, met anderen dan weer niet. Daar willen we in deze campagnes de vinger op leggen, onder andere op posters en social media. We namen ook de iconen van de maatregelen onder handen om een uniform beeld te creëren in de communicatie.


Jong. En wijs genoeg

We hopen dat de reacties van leeftijdsgenoten doen nadenken over het eigen gedrag. Zo geven we meteen ook de boodschap dat we ons doelpubliek vertrouwen om mee aan de oplossing te werken. Ze zijn dan misschien wel jong, maar ook wijs genoeg.

Hulp nodig met communicatie rond Corona?
stad Geel Corona campagne posters aroma communicatie
corona stad Geel sport posters aroma communicatie

Als bewust en duurzaam communicatiebureau zijn wij op zoek naar partners die samen met ons willen werken aan een betere wereld. We verkennen samen met jou het verhaal én de mensen achter jouw organisatie. Dat vertalen we in de juiste merknaam of positionering door middel van storytelling. Of we ontwikkelen een huisstijl of bedrijfslogo dat jouw missie en waarden uitstraalt. Zoek je een grafisch ontwerpbureau dat jouw boodschap naar buiten brengt met duurzame tools? Ook dan ben je bij aroma communicatie aan het juiste adres.

Liever een website laten maken met een bedrijfsfilm of video voor op je social media kanalen? Ook online helpen we je graag op een bewuste manier verder. We bekijken graag samen met jou hoe we een positief verschil kunnen maken.