Vink & Vox

een kind- en jeugdvriendelijke mascotte voor stad Geel

Vink & Vox

We ontwikkelden een mascotte voor Geel als kind- en jeugdvriendelijke stad

Een kind- en jeugdvriendelijke mascotte

Begin december kreeg stad Geel het label kindvriendelijke stad toegekend door een jury van experten kindvriendelijk beleid. Het besloot om in het kader van dit label een mascotte te laten ontwikkelen, die kind- en jeugdvriendelijke acties en projecten beter in de kijker kan zetten.


Tekeningen van meer dan 700 kindjes

Onze input haalden we uit meer dan 700 prachtige tekeningen. Op basis daarvan besloten we niet één mascotte, maar een duo te ontwerpen: een robotje en een superheld. Ook de kleuren, de lichaamshouding en de elementen in de kunstwerkjes inspireerden ons. 


kindvriendelijke stad mascotte aroma communicatie
Vink & Vox muurschildering
stad Geel Vink aroma communicatiestad Vink Vox Tshirt aroma communicatiestad Geel Vink Vox stempel aroma communicatiestad Geel Vox aroma communicatie

Kinderen een stem geven

De superheld en robotradio geven samen de kinderen een stem. We kozen bewust ook neutrale namen: Vink kan goed luister(vink)en en heeft altijd alles gehoord, zelfs de fijnste stemmetjes! Vox is de vocale van de twee en maakt alles bespreekbaar, er is niks dat niet gezegd mag worden ...


Vink en Vox samen op missie

Vink en Vox gaan nu samen op missie om de stem van kinderen in toekomstige acties en projecten beter hoorbaar te maken. Want een beleid afgestemd op kinderen en jongeren komt ten goede van iedereen!

Kunnen we jou ook helpen met een mascotte?

Als bewust en duurzaam communicatiebureau zijn wij op zoek naar partners die samen met ons willen werken aan een betere wereld. We verkennen samen met jou het verhaal én de mensen achter jouw organisatie. Dat vertalen we in de juiste merknaam of positionering door middel van storytelling. Of we ontwikkelen een huisstijl of bedrijfslogo dat jouw missie en waarden uitstraalt. Zoek je een grafisch ontwerpbureau dat jouw boodschap naar buiten brengt met duurzame tools? Ook dan ben je bij aroma communicatie aan het juiste adres.

Liever een website laten maken met een bedrijfsfilm of video voor op je social media kanalen? Ook online helpen we je graag op een bewuste manier verder. We bekijken graag samen met jou hoe we een positief verschil kunnen maken.