Wij delen graag onze kennis. Daarom schrijven we regelmatig een blogpost, speciaal voor jou.

aroma communicatie blog

In welke media investeer ik het best mijn budget?

-category
replace me
De perceptie die adverteerders en bureaus hebben over het belang van adverteren via digitale media strookt niet helemaal met de werkelijke prestaties van bepaalde media. Dat blijkt uit een studie van het Britse Ebiquity. Dus rijst de vraag: in welke media investeer je dan best?Bewezen: een goede marketingmix bevat een evenwichtige combinatie van print en online

Het onderzoek telde uiteindelijk een negental factoren zoals ROI, bereik, positieve emotionele respons, kostprijs … bij elkaar om tot een totale ‘score’ te komen voor ieder medium. De uitkomst is duidelijk: vandaag worden de meest traditionele media zoals TV, affichage, direct mail, kranten en magazines serieus onderschat door adverteerders, terwijl ze wel letterlijk bovenaan het rijtje prijken. Social media en online video worden dan weer erg overschat. In onderstaande grafiek zie je de score die de verschillende media kregen toegekend:
televisie, radio en direct mail prijken bovenaan de lijst
Waar scoren social media en online video dan wel goed? Het is de perfecte manier om je doelpubliek op de juiste plek en het juiste tijdstip te bereiken. Bovendien hebben ze ook de laagste kostprijs. Zo adverteren we regelmatig met een klein budget voor Lingerie Nelly.
social media ads bereiken de juiste mensen op het juiste moment
Wil je met je merk graag een positieve emotionele respons teweegbrengen? Dan zijn cinema, magazines, kranten en direct mail the way to go. Lees hier meer over de direct mail die we voor Van Calster ontwierpen.
Bioscoopreclame, televisie en direct mail triggeren een emotionele respons
Ga je voor het grootste bereik? Investeer dan in televisie, radio en affichage. De eerste twee zijn trouwens ook de media met de grootste ROI én een sales-respons op korte termijn. Zo was Vleminckveld mede door onze out of home reclame meteen 100% verkocht. Ook van De Vlaanderaar circuleren momenteel heel wat magazine- en out of home advertenties.
Radio, televisie en out-of-home reclame hebben het grootste bereik
Dus wat is het antwoord op de vraag ‘in welke media investeer ik best?’: Er is geen juist antwoord. Het beste resultaat bereik je door alle media te laten samenwerken om elkaar aan te vullen.

Daarom is aroma geen digital agency (pur sang)

Klanten merken soms op dat aroma geen digital agency is. En dat is helemaal correct. Want wij zijn geen digital agency pur sang. Wil dat zeggen dat we niet met digital bezig zijn? Uiteraard niet. Maar wij geloven wél in de combinatie. Zo kan je dit weekend voor het infomoment van Landmark Living op 22/09 zowel advertenties online, op social media, in verschillende kranten én out of home in de buurt spotten. Om groei op lange termijn te realiseren laat je ook best maximum 40% van je budget naar verkoopactivatie gaan en investeer je de rest om je merk te versterken. De aroma baseline is niet voor niets: sterk merk, sterk imago! 

Download het rapport van Ebiquity hier en bekijk alle conclusies met eigen ogen! Kunnen we voor jou een marketingmix op maat opstellen?

Contacteer ons.
Takeaways van deze blog
  • Breng je doelgroep(en) en subdoelgroep(en) in kaart
  • Wat is je doelstelling? Naambekendheid creëren bij een groot publiek vergt een andere aanpak dan specifieke targetting
  • Online én offline versterken mekaar

Als bewust en duurzaam communicatiebureau zijn wij op zoek naar partners die samen met ons willen werken aan een betere wereld. We verkennen samen met jou het verhaal én de mensen achter jouw organisatie. Dat vertalen we in de juiste merknaam of positionering door middel van storytelling. Of we ontwikkelen een huisstijl of bedrijfslogo dat jouw missie en waarden uitstraalt. Zoek je een grafisch ontwerpbureau dat jouw boodschap naar buiten brengt met duurzame tools? Ook dan ben je bij aroma communicatie aan het juiste adres.

Liever een website laten maken met een bedrijfsfilm of video voor op je social media kanalen? Ook online helpen we je graag op een bewuste manier verder. We bekijken graag samen met jou hoe we een positief verschil kunnen maken.