Wij delen graag onze kennis. Daarom schrijven we regelmatig een blogpost, speciaal voor jou.

aroma communicatie blog

Verhuis wegens te veel “wanderspace”

-category
replace me

Ja, je leest het goed: aroma ruilt de vertrouwde stek in de Dr. Van de Perrestraat 176 in voor een nieuwe plek. Wat? Waar naartoe? En waarom? Niet zomaar uiteraard.

Bewust en weloverwogen

Nee, wie aroma kent weet dat onze baseline niet zomaar “bewuste communicatie” is. Wij nemen onze beslissingen nogal graag weloverwogen. Al heeft de tijd ons geleerd dat ondernemen toch altijd een beetje een sprong in het onbekende is en een zekere flexibiliteit steeds op z’n plaats. En wie ons echt kent, weet dat wij, Marieke en Roel, niet alleen samen creatief zijn in onze aroma-tijd maar ook daarbuiten als samengesteld gezin met 5 kinderen de nodige uitdagingen trotseren.

Maar wat ons ook 24/24 en 7/7 bezighoudt, is omgaan met elkaar en onze planeet. Wat met zwerfvuil? En dierenleed? Wat eten we? Welke producten kopen we? Hoe verplaatsen we ons? Welke energie verbruiken we en hoeveel? En is soms voldoende niet gewoon genoeg …?

En toen kwam dat befaamde virus…

Thuiswerken werd de norm. En dit verliep met het ontstaan van betekenisvolle campagnes rond burgerbudget, verbondenheid en kind- en jeugdvriendelijke mascottes Vink & Vox vlotter dan verwacht. Tel daar een campagne over verstandig omgaan met ruimte en het boek “Zwerfruimte” bij en er begon bij ons iets te bewegen.

’t Is te zeggen, we wilden ons misschien ook in de toekomst wel wat minder “bewegen” van punt A naar punt B. Toen in maart 2022 onze derde man -of beter gezegd vrouw- Annick gevraagd werd om haar superkrachten in te zetten bij een startup die duurzame koffie op de kaart wil zetten, reden Roel en ik letterlijk samen van punt A naar punt B en dit binnen dezelfde stad … (Zalige koffie trouwens, Ray & Jules, ook wij drinken hem bij aroma. Een aanrader!)

 

Te veel zwerfruimte

We hebben onszelf dan nog een tijdje gefopt met het idee dat de verplaatsing met een elektrische fiets zoveel ruimte op twee plaatsen wel zou verantwoorden maar dat bleef ook niet duren. Er was gewoon te veel ruimte, of zoals Re-st zo mooi verwoordt: “Zwerfruimte is gebouwde en onbebouwde ruimte die we samen hebben geproduceerd maar dagelijks onderbenutten.” In het Engels het prachtige woord: “wanderspace”. Wij hadden gewoon te veel wanderspace …

Pro- en contralijsten werden gemaakt, ideeën uitgewerkt. Twee locaties, dus heel wat mogelijkheden. Wonen en werken op 1 locatie, voldoende ruimte en het installeren van hernieuwbare energie waren belangrijk.
Het plan om ons kantoorgebouw om te bouwen tot woonst met kantoor nam de bovenhand …

 

Wij hadden gewoon te veel "wanderspace" …

... maar

dat werd het dus niet. We leren dat goede klimaatnoodzakelijke intenties en (bijna) onbedwingbaar enthousiasme jammer genoeg niet altijd voldoende zijn wanneer wetgeving niet snel genoeg kan volgen. We blijven echter geloven dat, in het geval van ruimte letterlijk, out-of-the-box durven denken prachtige mogelijkheden kan scheppen.

Na heel wat informeren en discussiëren, wikken en wegen, is het dus de andere locatie geworden. Onze home office is een feit, of anders bekeken: we wonen nu aan onze onderneming.

 

  • Wonen en werken op één locatie? Check.
  • Voldoende ruimte? Check. Minder dan voorheen uiteraard maar dat was het plan. En met nog steeds voldoende plaats om samen creatieve oplossingen te bedenken.
  • En die hernieuwbare energie? Ook check want ondertussen zijn we de trotse eigenaars van een warmtepompboiler, een dak vol zonnepanelen en ons zonnetje in het kantoor, de slimme batterij “Sonnen”. En dat geeft weer mogelijkheden wat verplaatsen in de toekomst betreft.

Ons gebouw in de Dr. Van de Perrestraat zoekt dus een nieuwe ondernemer, die er vast iets prachtig van zal maken.
En vanaf heden kan je ons dus terugvinden in Moervijver 5, ook in Geel, meer bepaald in het mooie Winkelomheide.

 

Wijzigt onze service? Nee, we creëren nog steeds creatieve communicatie voor onze klanten en je bent nog steeds welkom in ons kantoor. En we komen nog steeds bij voorkeur tot in jullie onderneming, want daar leren we jullie het beste kennen.

Tot snel!

Als bewust en duurzaam communicatiebureau zijn wij op zoek naar partners die samen met ons willen werken aan een betere wereld. We verkennen samen met jou het verhaal én de mensen achter jouw organisatie. Dat vertalen we in de juiste merknaam of positionering door middel van storytelling. Of we ontwikkelen een huisstijl of bedrijfslogo dat jouw missie en waarden uitstraalt. Zoek je een grafisch ontwerpbureau dat jouw boodschap naar buiten brengt met duurzame tools? Ook dan ben je bij aroma communicatie aan het juiste adres.

Liever een website laten maken met een bedrijfsfilm of video voor op je social media kanalen? Ook online helpen we je graag op een bewuste manier verder. We bekijken graag samen met jou hoe we een positief verschil kunnen maken.